Kineziológia

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, szociológiai elemeket is tartalmazó alternatív, holisztikus és preventív módszer, melynek célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának aktivizálásával. Ez egyspeciális személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, mely a problémák hátterében meghúzódó okok fetárásával és feloldásával foglalkozik, de nem kommunikációs terápia.

A kineziológia lényege, hogy izomreflex segítségével nagyon pontosan hozzáférünk olyan tudatalatti tartalmakhoz, emlékekhez, melyek akár évtizedek óta lappanganak az ember lelke mélyén, mint negatív meggyőződések, és folyamarosan destruktívan hatnak az egyén személyiségére, érzelmeire, gondolataira. Ezek sajnálatos módon a múltunkban fellelhető stresszt jelentő emlékek, élethelyzetek, melyekből vesztesen kerültünk ki, ahol érzelmileg sérültünk, vagy akár létrejöhetett olyan negatív meggyőződés, amelyek mind a személyiségünket, döntéseinket, emberi kapcsolatainkat, sőt még az önmagunkhoz való viszonyunkat is meghatározza anélkül, hogy ennek tudatában lennénk. Így viszont védekezni sem tudunk ezekkel a hatásokkal szemben.  (Erről bővebben a blogbejegyzések között olvashatsz: A tudatalatti békjói címmel)

A kineziológia specifikus izomreflexeket használ, hogy pontosan kiderüljön, melyik életkorban milyen eseményhez kell visszamenni és feldolgozni, hogy feloldódjon a belső feszültség és a megértés, a mérgező tapasztalat átalakításával kiegyensúlyozottá válik az egyén. Ez kihath az egyén lelki állapotára, közérzetére, személyiségére és végső soron akár kapcsolataiban és változások történhetnek.

A kineziológia nagyon barátságos és szelíd módszer, mert csak annyi és olyan mértékű információt enged felszínre jutni az egyén tudatalattijából, amelyet ő biztonsággal képes kezelni. Ezért ez gyermekekkel is sikeresen alkalmazható módszer.

Én a kineziológia ágai közül a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológát alkalmazom, melynek lényege, hogy nem fejtjük fel egy probléma minden kis szálát, hatásmechanizmusát a kezdeti, első élménynél kezeljük, amely dominó-elvként eseményláncot indít el életünkben. Amikor ugyanis az első stresszt okozó élményt feloldjuk, annak hullámszerű kihatása van a későbbi, ehhez a problémához kapcsolódó eseményekre is. Felismerések segítik a megértést, ami által az egyén megérti a következményeket, ezáltal oldódik fel akár több évtizednyi blokk is.

Az epigenetika lényege, hogy a stresszt okozó események metilcsoport alapú blokkoló vegyületként jelennek meg, melyek a DNS egészséges működését blokkolják. Amint a tudatalatti blokk feloldódik, a metilcsoport leválik a DNS-ről, amitől az újra tökéletesen képes működni. Ugyanis minden érzelem, lelki állapot vegyületként képződik le a fizikai testünkben. Ez okozza a fiziológiai elváltozásokat is a testben és a lelki állapotban egyszerre.

Kineziológiai kezelés dja: 10.000 Ft/ óra

A kineziológia képes pontosan eligazodni lelkünk belső térképén, és képes pontosan megtalálni a gyökerét a bennünk dúló konfliktusnak.

Kapcsolat

Gyengéné Kószó Zsanett

+36-70-321-8438

zsani.csendsziget@gmail.com