Gyengéné Kószó Zsanett

Kószó Zsanett vagyok, családommal élek Pécs mellett. Férjemmel és kislányommal szeretetben egy nyugodt faluban, ahol a csend és a béke kívül- belül megvalósul.

Már 2002 óta foglalkozom emberekkel, segítségnyújtás különböző formáival. Kezdetben gyógypedagógusként indultam a pályámon, majd később mélyebbre mentem a segítő szakmában és kiterjesztettem azok körét, akikkel foglalkozok.

Elvégeztem a természetgyógyász képzést, majd a szakirányom a kineziológia lett.  Sokáig a gyógypedagógiát és a kineziológiai tanácsadást párhuzamosan vittem, majd vettem egy mély levegőt, és felcseréltem a kettőt. Így lettem főállásban tanácsadó és mellékállásban gyógypedagógus. (Nem akartam teljesen elszakadni a sérült gyerekektől, mert nagyon szeretem őket.)

Mert az Egyensúly és a Lélek Csendje mindennél fontosabb…

Munkám hivatás, amit szívvel- lélekkel élek meg. Lényege, hogy életvezetési segítséggel, lelki- érzelmi tanácsadással, tudatalatti félelmek, blokkok feloldásával, a felismerések megértése révén javuljon az énképe a kliensnek, értse meg, ami vele és körülötte zajlik, és képessé váljon változtatni azokon a tényezőkön az életében, amelyeknek eljött az ideje. Célom, hogy kliensemet (mentoráltamat) kiteljesedett, teljesebb élethez segítsem. Életük legnehezebb helyzeteiben, konfliktusaiban, gyászukban, betegségeik elfogadásában, feldolgozásában, mentális és érzelmi okainak feltárásával megtalálja a belső békéjét. Személyiségelemzéssel, sorselemzéssel tanácsot kapnak a hozzám fordulók mind önmagukkal, mind párjukkal, szüleikkel, gyermekeikkel kapcsolatban. A közöttük húzódó konfliktusokat feloldjuk.

A munkám hivatás számomra. Célom, hogy klienseim értsék meg az életükben jelenlévő konfliktusokat, és a helyzet megértésén túl olyan felismerések birtokába kerüljenek, melyek által fejlődik személyiségük és javul a sorsuk is.

Végzettségeim: transzperszonális pszichológus, parapszichológus, természetgyógyász, Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia tanácsadó, Reiki mester, Bach-virág terapeuta, gyógypedagógus, tanító.

Parapszichológusként, kineziológus tanácsadóként klienseim legnehezebb életszakaszaiban nyújtok segítséget támogatással, tanácsadással, személyiség- és sorselemzéssel. Fontos része tevékenységemnek a tanácsadáson túl a tudatalatti terápiák, melyek elengedhetetlenek a tartós és minőségi változáshoz.

Számomra a legfontosabb, hogy megtaláljam az egyensúlyt a testi- fizikai élet, és a szellemi, spirituális élet között. Ott próbálok hidat építeni, ahol a hétköznapi valóság kapcsolódik a belső lelki, tudatalatti természetű dolgokkal, hogy emberként és lélekként egyaránt megtalálhassák az egyensúlyt a hozzám fordulók. Tudatos, éber egyéniséggé csak akkor válhatunk, ha megtanuljuk, kik is vagyunk valójában, mihez van tehetségünk, és ezt az erőt felszínre hozzuk önmagunkból. A bennünk élő teljesség megélésével eljuthat bárki a külső- belső harmónia állapotába. Célom a valóságos, fizikai világunkban boldognak és kiteljesedettnek lenni.

Önéletrajzom

Sikertörténeteim

 • Egyik legkedvesebb történetem, amikor egy házaspárnál mindkét oldalon orvosilag megállapított fogantatási probléma volt. Az okota megszűntetni nem lehetett, mesterséges megtermékenyítéssel sem adtak az orvosok sok esélyt gyermekre. Miután mindkét félnél kioldottuk a lelki okokat, természetes úton lett 3 gyermekük. Ma csodálatos családban élnek.
 • Mérgező, lelkileg bántalmazó házasságból képessé vált a feleség kilépni, talpra állni, és még a hivatását is megtalálta, amit azóta is nagyon szeret végezni.
 • Súlyos allergia tünetei 95 %-ban enyhültek, a mindennapos gyógyszerszedéstől és a súlyos, vérző arcüreggyulladástól eljutott a kliensem az éves szinen alkalmi gyógyszerfogyasztásig.
 • Megromlott, boldogtalan házassággal keresett meg egy hölgy, de miután kielemeztük mindkét fél személyiségét, a hölgy mindent megtett, hogy a benne lévő lelki sérülésektől megszabaduljon, a házassága ismét boldog, újra egymásra találtak és a házasság minden életterülete harmonikusan működik.
 • Tikkeléssel és dadogással hoztak hozzám egy iskolás kislányt, akinek a problémája 4 alkalom után elmúlt.
 • Önbizalomhiányos fiatal férfi azért keresett meg, mert már élhetetlenné vált szinte minden kapcsolata a megfelelési kényszere miatt. Végül eljutott a belső nyugalomhoz, meglelte magabiztosságát, és önértékelése már nem függ más emberek véleményétől. Nyugodtan, belső feszültség nélkül, ösztönösen képes nemet mondani, ha a helyzet úgy kívánja.
 • Hivatást és önértékelést kereső kamasz lány pályaválasztási bizonytalanság és a szülők válása miatti bizonytalanság miatt keresett meg. Rendeződött az apukájával a viszony, megtalálta magabiztosságát és tudja, milyen hivatást válasszon.
 • Krónikus magas vérnyomással keresett meg egy középkorú férfi, akinek a gyógyszerekkel is alig tudták 200 alá nyomni a vérnyomását. Terápia után beállt 150 körüli értékre stabilan az érték, miután a lelki, érzelmi kiváltó okokat felszínree hoztuk.
 • Szintén magas vérnyomással keresett meg egy másik középkorú úriember, akinek a vérnyomása napközben normál értékekre lement, (korábban a gyógyszerek mellett is mindennaposak voltak a nagy kilengések a vérnyomásban), és jelentősen csökkenteni lehetett a gyógyszereket is. Mellékhatásként rendeződött a feleségével a kapcsolatuk, és újra boldog házasságban élnek.
 • Krónikus derékfájástól szenvedett az irodai munkát végző hölgy, kezelért követően a tünetek csak nagy megterhelés hatására jönnek elő, de még ilyenkor is enyhébb lefolyással, és magától regenerálódik a szervezete két-három nap alatt.

Tapasztalataim – Blog

Tapasztalatom az, hogy nagyon nehéz megtenni az első lépést afelé, hogy segítséget kérjen az ember. Az az általános meggyőződés, hogy a mentálisan beteg emberek kérnek segítséget pszichológusoktól, kineziológusoktól vagy bárkitől. Legszomorúbb számomra az, hogy egyedül évekig küzdenek az emberek lelki, érzelmi problémákkal, vagy egyszerűen azzal, hogy megrekedt az életük, és nem kérnek segítséget.

Jótanács, hogy ne akkor kérjen segítséget, amikor már élhetetlenné válik az élete valakinek, hanem akkor, amikor felismerte a problémát. NEM KELL EGYEDÜL KÜZDENI.

Az általam folytatott terápia nem a beszélgetésen és a meggyőzésen alapul, hanem célirányosan a rejtett gátakat oldjuk fel. Ezért a terápia ideje is viszonylag rövid, néhány alkalomról van szó csupán.

Akinek nincs ideje szenvedni, az bártan forduljon segítségért. Mert segíteni lehet annak, aki kéri. De kérni kell…

 • A kliens szándéka a varázslat, amitől bármilyen élethelyzetet megoldódhat.
 • Nem hinni kell, hanem megélni a változást.
 • Felismerések által gyógyul az ember lelke, pszichéje, és ez a változás végleges és tartós.
 • Sose törődj a “hogyan”-nal, csak döntsd el, hogy akarsz változtatni az életeden. Sokan azért nem hozzák meg ezt a döntést, mert nem tudja, hogyan fogja megvalósítani a változást. De ez két lépés, nem szabad összemosni őket, mert elrettent a változástól.
 • Vannak nagyon jól működő szakmai módszerek, amiket a laikusnak nem kell ismernie, csak szakemberhez fordulnia, és a “hogya” kérdése már meg is oldódott.