Természetgyógyászat

Alap szemléletem természetgyógyászként a test-lélek-szellem harmonikus egysége és az arra való törekvés. Ennek a fontossága abban rejlik, hogy nem elegendő az ember testi épségével foglalkozni, mert akkor az ember lelke, személyisége szenved hiányt. A lélek harmóniájával, egyensúlyának visszaállításával épp olyan fontos foglalkozni, mint a test egészségével. Mai kor divatos irányzata, hogy az emberek edzék a testüket, de a lélekre épp olyan nagy figyelmet kellene fordítani. Már elfogadott nézet tudományosan is, hogy ha a személy szenved, a teste is előbb-utóbb megbetegszik. A belső lelki egyensúly és az immunrendszer működése szoros összefüggést mutat, melyet évtizedek óta tanulmányoznak klinikákon, laboratóriumokban. Ez a kapcsolat az alapja számos betegségeknek, mely az orvostudomány számára is elfogadott tény. Ilyen lehet az emésztőrendszeri betegségek egy része, vagy az autoimmun betegségek, a depresszió, az elhízás, fogantatási képtelenség, ok nélküli hajhullás, magas vérnyomás, pánikbetegségek, allergiák, stb…

A természetgyógyász szemlélet szerint ép testben képes ép lélek lakni, és fordítva is igaz, ha ép és stabil a lelki egyensúly, az ember egészsége sokat javulhat, vagy akár helyreállhat. Az egyensúlyra pedig törekedni kell még a betegségek kialakulása előtt. Amikor észrevesszük, hogy valami elromlott bennünk, és nem érezzük jól magunkat a saját bőrünkben, az életünkben, kapcsolatainkban, oda kell figyelni a jelekre és még időben orvosolni lehet a problémát, ezzel megakadályozva, hogy súlyos lelki, érzelmi válságba keveredjünk, vagy összeomoljon az egészségünk. Ha már elindult egy betegség folymata, minél korábban legyenek orvosolva mind a tünetek, – ha lehet minél természetesebb gyógyhatású készítményekkel, életmódváltással, étrendváltással-, és a lélek is kapja meg a fórumot, ahol megszabadulhat a kellemetlen, feloldhatatlan feszülségeitől, melyek korlátozzák abban, hogy boldog legyen.

A másik alapfilozófiánk a prevenció fontossága, a természetes hatóanyagok alkalmazása, az életmódváltás fontossága. Sok készítmény áll ma már rendelkezésünkre, melyekkel javíthatunk testünk működésén, helyreállíthatjuk egyensúlyát vesztett táplálkozásunkat, mely magában is sok hiánybetegség alapja, és információs gyógyászaton alapuló készítmények alkalmazásával harmonizálhatjuk érzelmi-lelki állapotunkat gyógyszerek nélkül. A Bach- virágesszenciák, a homeopátiás szerek és készítmények mind a kvantumgyógyászat területéhez tartoznak, mely frekvenciák kiegyensúlyozásán alapulva hatnak testünk-lelkünk homeosztázisára. (Erről bővebben a blog részben, a Kvantumgyógyászat lényege címen.) A természetben rengeteg hatóanyag fellelhető, melyek jelentőségéről a modern, tablettákhoz szoktatott ember hajlamos elfeledkezni. Ezek összessége bizonyos betegségek kezdeti stádiumában képesek hatékony segítséget nyújtani, vagy a meglévő- és szükséges- gyógyszeres kezelés mellett kiváló kiegészítői lehetnek a gyorsabb és mellékhatások, szövődmények nélküli gyógyulásnak.

Nagyon fontos, hogy a természetgyógyászat elismeri és elfogadja az orvoslás óriási jelentőségét és érdemeit a gyógyításban. Viszont nem minden esetben szükséges vagy lehetséges gyógyszeres terápia. Ilyenkor tud segítséget nyújtani a természet ereje. Ráadásul közismert tény, hogy nagyon sok gyógyszer gyógynövényekből származik. Ezek hatékonysága vitathatatlan és több száz éves tapasztalatokon alapszik.

A természetgyógyászat prevencióval, kiegészítő terápiákkal (reflexológia, lágy csontkovácsolás, akupresszúra, stb.), életmód tanácsadással foglalkozik, másik oldalon számos területe lehetőséget nyújt a lelki, érzelmi gyógyulásra is anélkül, hogy az ember betegnek vagy sérültnek érezné magát lelkileg. Ilyen terület a kineziólógia, az önismeretet segítő kronobiológia (kronobiológiai pszichogenetika), a meditációs és transzban végzett terápiák, a theta healing, a belső utazás, hangtál terápia, energiakezelések, vagy a csakrákat  harmonizáló terápiák.

A lényeg, hogy a lelkünkben felhalmozódott és ártalmas érzésektől, gondolatoktól lehetséges egyszerűen és viszonylag gyorsan megszabadulni. Ehhez érdemes terapeuta segítségét kérni, hiszen ki akar évekig szenvedni, rosszul érezni magát a testében, az életében, a személyiségében?

Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanok legyünk.

Tanácsadás díja: 10.000 Ft/óra

Betegségek hátterében mindig valamilyen lelki vagy mentális folyamatot keresünk, melynek feloldásával, harmonizálásával a testünk egészsége, immunrendszerünk működése is javul.

Kapcsolat

Gyengéné Kószó Zsanett

+36-70-321-8438

zsani.csendsziget@gmail.com

[av_hr class=’invisible’ height=’20’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_sele